Årets B-Tränare 2015

Fjolåret var närmast fantastiskt och Usain Swings framgångar och V75-segrar var minst sagt oväntade. Det största som hänt mig på travbanan. Det säger Kjell-Ove Eriksson, vald till "Årets b-tränare 2015" med 12 hästar på träningslistan på sin gård i Ursviken.

Prisutdelning under Olympiatravet 2016
Intervju i vinnarcirkeln

Kjell-Ove Eriksson, Skellefteå

Kjell-Ove Eriksson är en välkänd, kunnig och populär tränarprofil på travbanorna i övre norrland. Travintresset har han från från barnsben och sitt första lopp körde han som 18-åring, för jämnt 50 år sedan.
-Det var på Torpgärdan i Boden. Kjell Bourwall hade två hästar till start i ett lopp och jag  fick köra en av dem, Jan Rappson. Det var ingen vidare succé, erkänner han. 
Kjell-Ove tillhörde a-tränarna på Skelleftetravet under en period men trivs med sin  b-tränarstatus. Tidigare drev han även uppfödarverksamhet men numera har han och hustru Anita inga fölston kvar utan bara tävlingshästar.
På gården har Kjell-Ove fina träningsmöjligheter. Både skogsvägar och rakbana.
- Jag försöker köra mycket men inte så fort med mina hästar och jag är mycket sällan in på Skelleftetravet för att köra snabbjobb, berättar han.
Av det dussin hästar han tränar är Usain Swing (7 år e. Thai Tanic - Ibiza Swing) den absolut främste med sina två V75-segrar och dryga 600 000 kronor insprunget i fjol. Usain Swing passerade då en miljon i vinstsumma och är med det Kjell-Oves första miljonär.